Hoppa till innehåll

Odla skägg – skäggtrender 2022

Odla skägg

Skäggets vara, eller inte vara, kan bli en stor fråga efter en lång period. Långt och gärna lite vildvuxet skägg är populärt. Först var det Johnny Depps piratskägg och därefter en lång rad av vikinginspirerade TV-serier och filmer som ledde trenden. När kommer pendeln att svänga? Att odla skägg kommer sannolikt aldrig fullständigt att gå ur tiden. Däremot kan stilen komma att skifta.

Odla skägg med mjuka linjer – en het trend 2022

Efter en lång period av längre och lite otrimmat skägg går vi nu mot en period då de skarpa linjerna, både hos mäns frisyrer och skägg, är ute och man vill se mer nära och mjuka linjer. Har man inte den största skäggväxten i världen passar det mycket bra. Att ta bort skarpa rakade linjer underlättar också för den som gärna sköter sin rakning och trimning själv. Ett trimmat skägg kräver dock en viss omsorg, vilket kan diskuteras med frisören.

Vackra skägg att inspireras av

För den som inte bryr sig så mycket om mode och trender, och helt enkelt bara vill ha så mycket skägg som möjligt anordnas varje sommar ”Skägg-OS” i Tyskland. Här tävlar män om att ha världens vackraste skägg. De tävlar i kategorierna Bästa Dali-mustasch, Naturligt Skägg med Stajlad Överläpp, samt Polisonger Freestyle. Här behandlas skäggen som om de vore det riktiga konstverk och man fäster stor vikt vid detaljer och annorlunda former. Om du känner dig lite oinspirerad så kan du definitivt hitta nya idéer här. I god anda går diskussionerna kring hur skägg och mustascher ska formas, och hur formen på bästa sätt kan bestå. Många förlitar sig på vax och hårmousse, medan andra håller tillgodo med en traditionell hårspray och hårfön.

Att börja odla skägg från grunden

Alla har en gång varit nybörjare. Så även världsmästare i skägg. Just nu är det fortfarande inne med en tre-dagars skäggstubb, vilket gör övergången till att odla skägg kan ske ganska smärtfritt utan det står ut socialt. Att leka med sitt utseende är något som roar alla – även män.

Få till en jämn utväxt

De flesta börjar med att bara låta det växa ut, utan att riktigt ha en plan från första början. Vid ung ålder kan det vara svårt att veta hur det växer när en inte låtit det växa ut tidigare. Ibland kan det finnas anledningar till att vilja dölja acne eller någon annan form av ärr med ett skägg. Med tiden visar det sig om det är lättare att gro en mustasch än ett skägg, eller tvärt om. Ibland händer det att det växer ojämnt på olika sidor. För en permanent lösning kan en enkel skäggtransplantation vara svaret.

Förbättra förutsättningarna för en optimal skäggväxt

Skäggväxt påverkas av ditt generella hälsotillstånd. Stress, oregelbunden sömn och mineralbrist orsakar ofta en hormonell obalans över tid, vilket påverkar kvalitet och styrka med vilken utväxten sker. Är skäggväxten spretig går det med fördel att åtgärda med tvätt med balsam. Val av olika sätt att plocka och trimma beror på vilken slutgiltig skäggform som önskas. Man kan med fördel prova sig fram, och fungerar det inte går det alltid att raka sig och börja om från början. Kontakta oss om du lider av dålig skäggväxt eller vill förbättra skäggets täthet. Vi erbjuder fri konsultation och en snabb offert med pris på skäggtransplantation.